40-32 gailendu zaizkio Ezkurra II-Martirenari eta liderrak dira zortzi punturekin

Goikoetxea V.a urnietarrak eta Barrenetxea IV.a hernaniarrak bigarren garaipena lortu zuten Binakako Erremonte Txapelketan. Gorriek 40-32 irabazi zieten Ezkurra II.ari eta Martirenari. Partida gogorra eta lehiatua izan zen eta ordubete eta hamar minutuko iraupena izan zuen. Sailkapenaren buruan Goikoetxea eta Barrenetxea daude zortzi punturekin bi partidatan eta Ezkurra II.a eta Martirena puntu bakarrarekin estreinatu ziren eta hirugarren postuan daude.
Barrenetxea sasoi onean dago eta sakearekin min handia egin zuen. Goikoetxea V.a serio batekin batera, ia akatsik egin ez zuena, 21-11 aldea ireki zuten markagailuan. Ezkurra II.a ez zen protagonista izaten ari eta kolpe bat hartu ondoren aldageletara joan behar izan zuen. Ondo etorri zitzaion geldialdi hori, protagonista izatera pasa baitzen. Bere tantorik onenetan markagailua ahalik eta desabantailarik txikieneraino estutzea lortu zuten, 29-28, baina gorriek berriro aldea zabaldu eta partida 40-32ko markagailuarekin itxi zuten. Urdinek, gutxienez, puntu bat lortzeko aukera izan zuten.
Barrenetxea izan zen onena 18 tantorekin, bederatzi sakearekin, eta falta bakarra egin zuen saketik. Goikoetxea oso serio jokatzen ari da eta horrek ia akatsik ez egiteko aukera eman zion. 13 tanto egin zituen, bi akatsekin. Ezkurrak hasiera kaskarra izan zuen, baina bigarren zatian zuzendu zuen partida. Martirenak lau tanto egin zituen saketik, bost piloteoan eta huts bakarra egin zuen.

Jon Irazuren debuta garaipenarekin, Villabonan

Jon Irazuk erremonte partida profesional batean debuta egin zuen atzo Villabonan. Giro ederrarekin harmailetan eta animazio handiarekin bere debuta garaipenarekin amaitu zuen, 32-35eko emaitzarekin. Irazuk eta Zaldua I.ak Zaldua II.a eta Odei gainditu zituzten. Laster Galarretan ere debuta egingo du. Bere aurkezpen-gutuna ona da.
Ondoren Aldabek eta Azpirozek 33-35 irabazi zieten Ansa II.ari eta Juaneneari partida zirraragarri eta parekatu batean.