Ansa-Martirena dira Binakako Torneoko lehen finalistak. Finala datorren ostegunean, abenduaren 30ean, jokatuko da Galarretan.

Ansa II.ak eta Martirenak 40-25 irabazi zieten Juanenea eta Aizpuru III.ari bi zati oso desberdineko partida batean. Lehenengoan parekotasun handia egon zen, baina bigarren zatian Juanenea eta Aizpuru III.a behera etorri ziren. Urdinak 18-22 ziren aurretik, baina 22-3ko partzialak finalerdia erabat erabaki zuen eta bigarren zatian hautsi zen. Juanenearen baja egunetan zehar COVID-19agatik ziur bigarren zatian nabaritu zela. Nekea eragin zion aurrelariari.

Ansa II.ak erosoago jokatu zuen bigarren zatian eta partida hautsi zuen. Lehenengo zatian, bi bikoteak takadaka mugitu ziren alde batetik bestera. 0-6 edo 6-0 aukera partzial askoren ondorioz, alde bateko eta besteko errenta txikiak zituzten.

Pilotaren abiadura oso azkarra zen eta lau pilotariak indartsu aritu ziren. Ansaren abiadurari Juanenearen abiadurak erantzuten zion eta partidua berdindua eta polita zen.

Bigarren zatian partida aurrelari urnietarraren erritmoan joan zen, guztira 25 tanto egin baitzituen hiru hutsekin. Zenbaki ikusgarriak. Lehen zatian Juanenea bere mailan zegoen, edo hobeto zenbakitan, baina nekeak harrapatu zuen eta 15 tantotan geratu zen huts bakar batengatik.

Atzelarien arteko lehian berdintasuna egon zen, baina ez zen atzelarien arteko partida izan. Aurrelariak protagonistagoak izan ziren. Lehen zatian parekotasun handiagoa egon zen, baina gero Aizpuruk aukera gutxi izan zituen. Martirenak lau tanto egin zituen piloteoan eta zortzi saketik. Aizpuruk bi tanto egin zituen piloteoan, bi saketik eta akats bakarra egin zuen. Ez zuen protagonismo handirik izan.