Urnietakoak 30-22 irabazi dio Urrizari banakako txapelketako finalerdia

Imanol Ansak erremonteko banakako txapeldun titulua defendatu ahal izango du Eusko Label Torneoko finalean, Galarretan jokatutako finalerdian Javier Urrizari 30-22 irabazi ondoren. Beraz, Urnietakoa izango da Barrenetxea IV.aren aurkaria irailaren 28ko final handian.
Ansa II.ak iaz banakako txapelketa irabazi zuen eta neguan gauza bera egin zuen Masterrean. Orain finalera iritsi da, eta katedrak oraindik %100ean berarengan konfiantzarik ez duen arren, berriz ere erakutsi du gaur egun gainditu beharreko erremontista dela. Urriza gainetik pasa zitzaion ligaxkako lehen partidan, baina finalerdian aurkaria baino gehiago izan zen. Beste behin ere, fisikoki beste inor baino hobeto dagoela erakutsi zuen, eta alderdi mentalean izan zuen hazkundea errealitate bat da. Ez da inoiz behera etortzen eta partida garrantzitsuetan ahalik eta ondoen errenditzen daki. Hori txapeldunek bakarrik egiten dute, eta Ansa bere merituagatik da finalean. Dirua 100-70i atera zen Urrizaren alde. Bien arteko partidaren oraintsuko oroitzapenak pisu handia izan zuen.
Ansa II.a 1-0 irabazten hasi zen, baina Urriza 1-3 pasa zen aurretik. Indar parekotasuna etengabea zen, eta inor ez zen gailentzen. Partidaren lehen zatian berdintasuna zen nagusi.
Markagailuak berdinketa erakusten zituen bein eta berriz: bana, 3na, 4na, 5na, 6na, 7na, 8na, 10na, 11na, 12na, 13na, 14na eta 15na. Gainera, markagailuko alternatibak norgehiagokaren joera orokorra ziren, inork bi tantotik gorako abantailarik hartu gabe. Hamahiru berdinketa lehen erdian, berdintasuna agerian utziz.
Hori bai, ez zegoen piloteo askorik. Bigarren zatian partidaren dekorazioa aldatu zen. Ansak hanketatik fresko jarraitu zuen eta sakearekin gehiago asmatzen hasi zen. Ondorioz, lehen aldea lau tantokoa izan zen 20-16an. Eta lehen aldiz katedrak merezi zuen kreditua ematen zion eta diruaren kolorea urnietarraren alde aldatu zuen.
Urriza markagailuan hurbiltzen saiatzen zen, baina Ansak ez zuen harrapatzen uzten. Errenta txikia ondo kontrolatzen zuen eta bostera igotzen zuen 23-18koan eta seira 26-20koan. Iruñekoak markagailua estutzeko saiakera egin zuen eta 26-22 hurbildu zen. Hurrengo tantoa erabakigarria izan zen. Urrizak bere esku izan zuen 23garren tantoa, baina Ansa ondo defendatu zen eta erasora pasa zenean Urrizak ezin izan zuen bote laister bat eraman. 27-22koa jarri zuen, zortzi aldiz txapeldun izan zenari min handia egin zion.
Ansa 30. tantora joan zen eta merezimendu osoz finalera pasa zen ordu eta hiru minuturen ostean. Partidaren bigarren zatian gauzak argiago izan zituen eta sakean, errestoan eta piloteoan hobeto aritu zen Urrizaren aurka, Ansa II .aren erritmoari eutsi ezinik. Ea nor ausartzen den orain Barrenetxea faboritotzat jotzen datorren larunbateko finalean.