Iruñeko aurrelariaren aldeko 18-1eko partzialak garaipenera eraman du 12-14 galtzen joan ondoren

Javier Urrizak 30-15 irabazi zion Aritz Juaneneari eta dagoeneko sailkatuta dago Banakako Eusko Label Txapelketako finalerdirako, ligaxka hamar punturekin amaitu ondoren. Gainera, finalera zuzenean sailkatzeko aukerekin jarraitzen du, baina horretarako Barrenetxea IV.ak ezin du 27 tantora iritsi hernaniarraren eta Ansaren arteko ligaxka ixten duen partidan. Juaneneak puntu negatiboa lortu zuen eta txapelketatik kanpo dago. Horrek esan nahi du Ansa II .a izango dela datorren irailaren 14ko finalerdiko lehiakideetako bat, ligaxkako azken partidaren emaitza gorabehera. Urriza edo Barrenetxea IV.a izango du aurkari.
Urriza eta Juanenearen arteko partidak oso fase ezberdinak izan zituen. Lehen zatian partida oso lehiatua eta parekatua ikusi zen. Hori 12-14ra arte gertatu zen. Bederatzi berdinketa egon ziren 14na berdindu zutenean, baina Juanenea desagertu egin zen eta Urriza 30. tantora joan zen zuzenean. Zortzi aldiz txapeldunaren aldeko partziala 18-1ekoa izan zen. Hobeto ateratzen hasi zen eta saketik tanto batzuk egin zituen zabalera aterata, baina Juaneneak asko jaitsi zituen bere prestazioak. Atzetik tanto batzuk zegoela ikusi zuenean, besoak jaitsi eta ez zuen erreakziorik izan. Urrizak 45 minutu bakarrik behar izan zituen partida irabazteko.
Irabazleak 17 tanto egin zituen piloteoan eta beste hamar tanto gehiago sakearekin. Bi huts egin zituen piloteoan, biak partidaren hasieran, eta bi falta ere egin zituen saketik. Juanenea zazpi tantotan geratu zen piloteoan, lau saketik eta bi huts egin zituen piloteoan eta falta bat saketik.